Štýlové reklamné tetovačky

História tetovania

 

Tetovanie je  jednou z foriem skrášľovania tela. Pôvod slova tetovanie sa obvykle odvodzuje od tahitského slova tatu alebo tatau, čo znamená vyznačiť alebo vraziť. Tento druhý význam odkazuje na tradičné metódy nanášania kresby. V japončine sa na označenie tamojších tradičných metód nanášania návrhov alebo ľudí, ktorí toto nanášanie praktizujú, používa slovo irezumi. Pre metódy iného pôvodu ako japonského sa používa slovo tetovanie, v angličtine sa najčastejšie stretávame so slovom tattoo.

 

Tetovanie má dlhú tradíciu v rôznych častiach sveta. Ainu, pôvodní obyvatelia Japonska, sa venovali tetovaniu tvárí. Tetovanie sa rozšírilo aj na Polynézii, Filipínach, Borneu, Samoe, v Afrike, Strednej Amerike, Japonsku a Číne. Tetovanie bolo bežné aj u určitých náboženských skupín v staroveku v oblasti Stredomoria, čo pravdepodobne viedlo k zákazu tohto zvyku v Starom Zákone.

 

Hitom sú dočasné tetovačky

V súčasnosti je tetovanie populárnejšie ako kedykoľvek predtým. Štatistické odhady ukazujú, že jeden zo siedmich obyvateľov Severnej Ameriky má jedno alebo viac tetovaní. U nás sa tetovania stáva v poslednom období rovnako populárne. Vidíme na ulici ľudí, ktorí holdujú tomuto kultu skrášľovania tela.

V reklamnom priemysle sú preto veľmi obľúbené dočasné reklamné tetovačky na telo, ktoré poznáme hádam všetci z minulosti, keď boli obrázky ukryté v žuvačkách. Tie sme si s obľubou ako deti dávali na ruky či inú časť tela a hrdo ich nosili. Umenie skrášľovania tela odvtedy dosť pokročilo. Dnes vieme vyrobiť reklamné tetovačky s vlastným logom, obrázkom, či dokonca fotkou. Tetovačky môžu byť farebné, ale aj klasické jednofarebné.

Je možné vyrobiť dokonca tetovačky fosforeskujúce (svietiace v tme pod UV lampou) a reflexné, glitrované či metalické. Patria medzi lacné a hlavne obľúbené reklamné predmety, ktoré sa hodia na rôzne spoločenské podujatia, kde chcete zaujať. Jednoducho ich jemným navlhčením nanesiete na časť tela a budú ho zdobiť, kým si tetovačku neodstránite pri prvom kúpeli. Rozmery a tvar tetovačiek sú na klientovi, stačí si vybrať.

Takýmto spôsobom budete mať na jednej strane nie trvalé tetovanie, ale tetovanie, ktoré vás bude zdobiť chvíľu,  no splní svoj zámer a poteší. Pre človeka, ktorý má rád zmeny, ide to výborné riešenie. Každý deň môže mať iný obrázok na svojom tele.


Prezrieť/dopytovať ponuku reklamných tetovačiek